Tu știi să respiri sănătos? Seminar gratuit pe 15 septembrie 2023, ora 12.00, Hotel DoubleTree by Hilton City Plaza, Cluj-Napoca


Lucrezi în domeniul medical sau pur și simplu te preocupă sănătatea ta și a familiei tale? Participa gratuit în 15 septembrie 2023  la seminarul ”Tu știi să respiri sănătos?” din Cluj-Napoca si vei primi informații utile și importante despre sănătatea sistemului respirator de la cel mai bine pregătiti specialiști în domeniu. Un concept unic în țară, un seminar unde aducem laolaltă în auditoriu și medici și pacienți. Astfel, ne străduim să deschidem noi porți care să faciliteze comunicarea medic-pacient și soluțiile de prevenție și tratament.

Tu știi să respiri sănătos?

Respirația este un lucru atât de obișnuit, încât de multe ori trecem cu vederea cât de complexă și misterioasă este, echivalentă cu însăși forța și energia vieții. Toate celelalte procese din corp ne rețin mai mult interesul decât respirația. Suntem mai îngrijorați de dieta noastră, de cum arată pielea sau de cât de ”lucrați” sunt mușchii, decât de modul în care respirăm. Rareori conștientizăm care este ritmul respirației, cât de profundă sau superficială este, cum se schimbă în funcție de diverși factori și cum putem s-o reglăm. Respirația se întâmplă, pur și simplu. Nu trebuie să ne gândim la asta. Nu trebuie să facem o alegere activă pentru a respira. Cu toate acestea, dacă devenim conștienți de respirația noastră și învățăm să o controlăm, ne putem spori semnificativ sănătatea și performanța în multe domenii ale vieții. Este important să cunoaștem cât mai multe detalii despre respirația la om, pentru a înțelege ce proces uimitor este și câte beneficii ne poate aduce o respirație corectă. Felul în care respirăm ne poate prelungi viața și ne face mai sănătoși.  

Tu știi să respiri sănătos? Dacă întrebarea noastră te intrigă, te așteptăm să descoperi informațiile de care ai nevoie la seminarul nostru. 

Ce trebuie să știi

Participarea este GRATUITĂ in limita locurilor disponibile.

Când? Vineri, 15 septembrie 2023. De la ora 12.00 la ora 17.00

Unde? DoubleTree by Hilton City Plaza, Cluj-Napoca, Strada Sindicatelor 9-13

Cine va lua cuvântul?

Moderator
Beatrice Rubică, actriță
Prof. Dr. Florin Dumitru Mihălțan
Medic primar pneumolog, profesor universitar, doctor în științe medicale 
Dr. Loredana Cardos-Rosca
Medic primar pneumolog 
Gabi Popescu
Sales Coordinator & Marketing Homecare, Linde Gaz România

Program și tematică

12:00 RESPIRĂ ÎN SIGURANȚĂ

Prof. Dr. Florin Dumitru Mihălțan  – Sănătatea respirației: prevenție și siguranță

Gabi Popescu – Siguranța gazelor medicale în spitale

Sesiune de întrebări și răspunsuri 

14:00 PAUZA DE PRÂNZ  (bufet suedez)

15:00 SOMNUL ȘI RESPIRAȚIA

Dr. Loredana Cardos-Rosca – Apneea în somn: cauze, riscuri și tratamente

Gabi Popescu – Apneea în somn: soluții moderne

Sesiune de întrebări și răspunsuri 

TOMBOLĂ

La finalul seminarului cei prezenți vor avea posibilitatea să câștige, prin tragere la sorți, produse cu adevărat utile în sănătatea respirației:

Pulsoximetre X 2

Dispozitiv medical cu afișaj digital utilizat pentru determinarea instantanee și monitorizarea de scurtă durată a saturației de oxigen și rata pulsului la adulți prin deget. 

Aparate de aerosoli X 3

Aparatul de aerosoli are tehnologia excepțională SideStream, permițând livrarea de particule microscopice de medicamente în cele mai joase părți respiratorii într-un timp mai scurt decât atunci când se utilizează nebulizatoare obișnuite. 

Este disponibil împreună cu două măști de dimensiuni diferite, pentru copii și pentru adulți. 

Poligrafii X 2

Mai mult, în urma completării a două formulare care calculează un scor cu privirea la apneea în somn, se vor oferi 2 poligrafii gratuite celor care vor avea un scor ridicat. Dacă vor exista mai multe persoane cu un scor ridicat egal, se vor alege beneficiarii poligrafiilor prin tragere la sorți. 

Iată cum a fost la seminarul din Timișoara:

Cum ajungi la seminarul ”Tu știi să respiri sănătos?” în Cluj-Napoca

Seminarul se va desfășura în sala de evenimente Ballroom la mezaninul Hotelului DoubleTree by Hilton City Plaza, Cluj-Napoca.

Hotel DoubleTree by Hilton City Plaza se află pe Str. Sindicatelor la numerele 9-13 în Cluj-Napoca, lângă Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, la 5 minute de mers pe jos de Parcul Central. 

Dacă vii cu mașina poți parca pe străduțele adiacente hotelului sau în parcările cu plată de la Primărie sau din Piața Unirii, ambele la 7 minute de mers pe jos de locația noastră.

Mijloace de transport în comun

Autobuz: 24B, 30, 9, M26

Troleibuz: 1, 25