Tu știi să respiri sănătos? Seminar gratuit pe 6 octombrie 2023, ora 12.00, Congress Hall, Sala Mozart, Iași (în Palas Mall)


Lucrezi în domeniul medical sau pur și simplu te preocupă sănătatea ta și a familiei tale? Participa gratuit în 6 octombrie 2023 la seminarul ”Tu știi să respiri sănătos?” din Iași si vei primi informații utile și importante despre sănătatea sistemului respirator de la cel mai bine pregătiți specialiști în domeniu. Un concept unic în țară, un seminar unde aducem laolaltă în auditoriu și medici și pacienți. Astfel, ne străduim să deschidem noi porți care să faciliteze comunicarea medic-pacient și soluțiile de prevenție și tratament.

Tu știi să respiri sănătos?

Respirația este un lucru atât de obișnuit, încât de multe ori trecem cu vederea cât de complexă și misterioasă este, echivalentă cu însăși forța și energia vieții. Toate celelalte procese din corp ne rețin mai mult interesul decât respirația. Suntem mai îngrijorați de dieta noastră, de cum arată pielea sau de cât de ”lucrați” sunt mușchii, decât de modul în care respirăm. Rareori conștientizăm care este ritmul respirației, cât de profundă sau superficială este, cum se schimbă în funcție de diverși factori și cum putem s-o reglăm. Respirația se întâmplă, pur și simplu. Nu trebuie să ne gândim la asta. Nu trebuie să facem o alegere activă pentru a respira. Cu toate acestea, dacă devenim conștienți de respirația noastră și învățăm să o controlăm, ne putem spori semnificativ sănătatea și performanța în multe domenii ale vieții. Este important să cunoaștem cât mai multe detalii despre respirația la om, pentru a înțelege ce proces uimitor este și câte beneficii ne poate aduce o respirație corectă. Felul în care respirăm ne poate prelungi viața și ne face mai sănătoși. 

Tu știi să respiri sănătos? Dacă întrebarea noastră te intrigă, te așteptăm să descoperi informațiile de care ai nevoie la seminarul nostru.

Ce trebuie să știi

Participarea este GRATUITĂ in limita locurilor disponibile.

Când? Vineri, 6 octombrie 2023. De la ora 12.00 la ora 17.00

Unde? Congress Hall, Sala Mozart, Iași (în Palas Mall)

Cine va lua cuvântul?

Moderator
Beatrice Rubică, actriță
Dr. Monica Marc
Medic primar pneumolog, Preşedintele Secţiunii de Tabacologie a Societăţii Române de Pneumologie  
Dr. Daniela Boișteanu
Medic Primar Pneumolog, conferențiar universitar, competență în Somnologie și în Ventilație Non-invazivă
Iulia Oprea
Head of Operations Cluster South East, Linde Gaz România
Gabi Popescu
Sales Coordinator & Marketing Homecare, Linde Gaz România

Program și tematică

12:00 RESPIRĂ ÎN SIGURANȚĂ

Dr. Monica Marc  – Sănătatea respirației: prevenție și siguranță

Iulia Oprea – Siguranța gazelor medicale în spitale

Sesiune de întrebări și răspunsuri 

14:00 PAUZA DE PRÂNZ  (bufet suedez)

15:00 SOMNUL ȘI RESPIRAȚIA

Dr. Daniela Boișteanu – Apneea în somn: cauze, riscuri și tratamente

Gabi Popescu – Apneea în somn: soluții moderne

Sesiune de întrebări și răspunsuri 

TOMBOLĂ

La finalul seminarului cei prezenți vor avea posibilitatea să câștige, prin tragere la sorți, produse cu adevărat utile în sănătatea respirației:

Pulsoximetre X 2

Dispozitiv medical cu afișaj digital utilizat pentru determinarea instantanee și monitorizarea de scurtă durată a saturației de oxigen și rata pulsului la adulți prin deget. 

Aparate de aerosoli X 3

Aparatul de aerosoli are tehnologia excepțională SideStream, permițând livrarea de particule microscopice de medicamente în cele mai joase părți respiratorii într-un timp mai scurt decât atunci când se utilizează nebulizatoare obișnuite. 

Este disponibil împreună cu două măști de dimensiuni diferite, pentru copii și pentru adulți. 

Poligrafii X 2

Mai mult, în urma completării a două formulare care calculează un scor cu privirea la apneea în somn, se vor oferi 2 poligrafii gratuite celor care vor avea un scor ridicat. Dacă vor exista mai multe persoane cu un scor ridicat egal, se vor alege beneficiarii poligrafiilor prin tragere la sorți. 

Cum ajungi la seminarul ”Tu știi să respiri sănătos?” în Iași

Seminarul se va desfășura în sala de evenimente Mozart, Congress Hall, la etajul 2.

Congress Hall se află pe Str. Palas, Nr. 7A în Iași, în Palas Mall, lângă Palatul Culturii.

Dacă vii cu mașina poți parca în parcarea Palas Mall.

Mijloace de transport în comun

Autobuze: 28, 29, 41, 42, 46.

Tramvaie: 1, 13, 7, 9.